Ansatte og styre


Ansatte


F.v.: Helle Aanesen, Andrine Wefring, Martin Wiig Larsen, Guri Sogn-Larssen og Mona Margaretha Mikaelsen. 

Helle Aanesen
Daglig leder og initiativtaker til stiftelsen med arbeidserfaring fra bl.a. LOOC, Norges Skiforbund og Oslo Spektrum. Utdannet siviløkonom.
932 70 707Andrine Wefring
Administrasjonssjef.
996 40 641Mona Margaretha Mikaelsen
Inntektsbringende arbeid. Lang fartstid innenfor markedsføring, salg og prosjektledelse.
Master of Management fra BI. 
mona@aktivmotkreft.no
934 66 044


Guri Sogn-Larssen
Inntektsbringende arbeid. 
guri@aktivmotkreft.no
414 33 433


Martin Wiig Larsen
Inntektsbringende arbeid. Utdannet innen trening og folkehelse med bl a mastergrad fra Norges Idrettshøgskole.
470 18 959


Kristin Størmer Steira
Inntektsbringende arbeid. 15 år på kvinnelandslaget i langrenn. Sluttfører Master of Management på BI i 2017. For tiden i barselpermisjon.
Styret


Styrets medlemmer. Bak f.v.: Mari-Ane Røed Heyerdahl, Jack Waitz, Knut Jæger Hansen og Bente Kvam Kristoffersen. Foran f. v.: Tone Ikdahl og Birger Magnus (styreleder). 

Birger Magnus (styrets leder). 
Birger er styreleder i Storebrand ASA og Hafslund ASA i tillegg til flere andre styreverv. Fra 1996 til 2010 var han konserndirektør i Schibsted ASA. Fra 1985 var han ansatt i McKinsey & Co, senest som partner og leder for Oslokontoret. Birger er siv.ing. fra NTNU og har MBA fra INSEAD.

Jack Waitz 
Allsidig bakgrunn fra nasjonal og internasjonalt idrettsarbeid.Utdannet innen regnskap og markedsføring. Tidligere arbeidsgivere er bl.a. Aftenposten og Adidas. Jack var trener for Grete Waitz og har et stort nettverk i internasjonal friidrett. Er i dag trener for langdistanseløpere i Vidar Sportsklubb.

Tone Ikdahl
Tone Ikdahl er lege, utdannet i Oslo, og har arbeidet med kreft i hele sin karriere. Hun har drevet laboratorieforskning ved Institutt for kreftforskning og tok sin doktorgrad på studier av molekylære forandringer ved brystkreft. I 1995 var hun den første til å påvise arvelige brystkreftmutasjoner hos norske pasienter. Senere har hun blitt onkolog og behandlet kreftpasienter ved både Ullevål og Radiumhospitalet. Hun var initiativtaker og prosjektleder da det aller første Pusterommet for kreftpasienter ble etablert i Kreftsenteret på Ullevål i 2007. Tone har siden januar 2015 vært viseadministrerende direktør ved Akershus universitetssykehus.

Bente Kvam Kristoffersen 
Bente til daglig PR-byrået Trigger. Bente har tidligere jobbet som konsulent i TRY og DDB Oslo og som teamleder i mediebyrået Vizeum. Hun er utdannet Cand. Mag. fra Universitetet i Oslo med fagene statsvitenskap, politisk geografi, historie og pedagogikk. I tillegg har hun studert markedsføring på BI. Hun har sittet i en rekke fagjuryer deriblant Gulltaggen, Gullblyanten, Mediestrategiprisen, Retailprisen og Stella.

Knut Jæger Hansen
Knut har Master fra NIH, er manuellterapeut, har lang fartstid innen idretten bl.a som trener til Ingvill Måkestad Bovim og jobber til daglig på Best Helse Nordstrand som han har vært med på å starte. 

Mari-Ane Røed Heyerdahl 
Mari-Ane Røed Heyerdahl arbeider som advokat og er ansatt i advokatfirmaet Selmer DA. Hun er utdannet cand.jur fra Universitetet i Oslo (2006). I tillegg har hun en bachelor i ”Politics with international studies” som bla inkluderte fagene ” Introduction to Business Law" og "International Law” fra University of Warwick, England (2001). I sitt virke som advokat arbeider hun hovedsakelig med virksomhetsoverdragelser og aktiv eierkapital (private equity). Hun jobber også med immaterielle rettigheter med fokus på varemerkerett. Mari-Ane har et stort engasjement og er opptatt av kreftsaken.Stiftere

Grete Waitz (1953-2011)
VM-gull i maraton 1983, 5 VM-gull i terrengløp, OL-sølv i maraton 1984, 9 seire i New York Marathon, 2 seire i London Marathon, 7 kongepokaler (1973-79), 33 individuelle norgesmesterskap, Morgenbladets Gullmedalje i 1977, og mottok Fearnleys olympiske ærespris i 1984.

Helle Aanesen
Initiativtaker til stiftelsen med arbeidserfaring fra bl.a. LOOC, Norges Skiforbund og Oslo Spektrum. Nestleder i IL Heming og utdannet siviløkonom.